Ulaganje u obrazovanje zaposlenika

stu 24, 2022 | Novosti

  1. Privlači i zadržava talente.

Edukacijom zaposlenika mogli biste prevladati velike prepreke u procesu zapošljavanja i zadržavanja zaposlenika s kojima se suočavaju mnoge organizacije. Dok pomažete svojim zaposlenicima da unaprijede svoje vještine i postignu osobni rast stvarate zlatni rudnik talenta koji vašoj tvrtki može dati tržišnu prednost u odnosu na konkurenciju.

  1. Identificira zaposlenike spremne za promaknuće.

Ako imate kvalitetno educiranog zaposlenika ne morate dalje tražiti kvalificirane kandidate za rukovodeća ili izvršna mjesta u svojoj organizaciji. Budući da su ti zaposlenici dobro upoznati s poslovanjem i organizacijskom strukturom, možete biti sigurni da razumiju i sposobni su ispuniti ciljeve tvrtke.

  1. Povećava angažman zaposlenika.

Zaposlenici koji nemaju priliku sudjelovati u drugim produktivnim aktivnostima, kao što su one koje se nude na edukacijama, skloni su postati manje motivirani i zadovoljni na poslu. Vaši će zaposlenici također vjerojatno biti lojalniji vašoj tvrtki, budući da ste spremni potrošiti sredstva za njihovu edukaciju.

  1. Ušteda za tvrtku.

Najučinkovitiji programi edukacije su oni koji osnažuju zaposlenike da postanu višestruko vješti, proširujući njihov skup vještina u raznim područjima. Dakle, ulaganje u edukaciju višestruko se vraća.

  1. Oblikuje budućnost vaše tvrtke.

Vaša tvrtka mora biti u toku s trenutnim poslovnim trendovima, pri čemu bi također trebalo uvesti nove edukacije. Jer, bez odgovarajuće obuke može doći do povećanja fluktuacije zaposlenika, niske produktivnosti i nezadovoljstva poslom.

Nacionalni Centar Za Vanjsko Vrednovanje Obrazovanja

Nacionalni Centar Za Vanjsko Vrednovanje Obrazovanja

Naši stručnjaci u suradnji s Nacionalni Centar Za Vanjsko Vrjednovanje Obrazovanja razvili su istraživačke instrumente za projekt E-skole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola (II faza). Konkretnije, istraživat će se učinci primjene digitalnih tehnologija na...

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih

T Praxis uspješno privodi kraju još jednu poslovnu suradnju. Za Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih naši stručnjaci izradili su obrazovne materijale za područje podsektora: Trgovina (sektor HKO-a Ekonomija i trgovina) i  Ugostiteljstvo (sektor...

Učenje, usavršavanje, kvaliteta

Učenje, usavršavanje, kvaliteta

Znanje je najveći suradnik u poslovanju, pa smo za RCK Industrijsko-obrtnička škola Šibenik pripremili Program i plan stručnog usavršavanja na osnovu analize kompetencija djelatnika, prijavitelja i partnera. Naime, RCK ARS MECHANICA zamišljen je kao mjesto izvrsnosti...