Zašto trebate poslovnog savjetnika ili konzultanta

stu 14, 2022 | Novosti


T R I su važna razloga zašto trebate poslovnog savjetnika ili konzultanta

 

Iza svakog uspješnog sportaša stoji izvrstan trener, a zašto bi onda uspjeh u poslu bio drugačiji. Uostalom, to je tajna i vrhunskih tvrtki bilo gdje u svijetu, bez obzira čime se bave, gdje se nalaze ili koliko su velike. Njihov uspjeh rezultat je najboljih savjeta i smjernica u ključnim područjima njihova djelovanja.

Kao vlasnik tvrtke, sigurno ste stručni za jedan ili više poslova. Međutim, biti vrhunski stručnjak na više područja je nešto sasvim drugo. Čak i da jeste ne možete i ne biste trebali biti u tome sami.

Možda želite napraviti dobar poslovni plan kako biste ispunili svoje ciljeve, Ili tražite nove strategije za razvoj poslovanja, ili pak trebate razraditi dobru poslovnu ideju i „povući“ sredstva iz EU fondova? Bez obzira što je Vaša poslovna nedoumica, savjetnik će vam pomoći. Isključivo posvećen vašem poslovanju, savjetnik će Vam pružiti alate i podršku koji će vas potaknuti prema uspjehu.

Ne kaže se bez razloga – tko pita ne skita i nije sramota tražiti pomoć da Vas i vaše poslovanje podignu na višu razinu. Zapravo, to je potez na koji trebate biti ponosni.

Najbolji na svim poljima koriste vrhunske trenere, pa zašto bi poslovni svijet bio drugačiji? Ako o tome razmišljate, ali još uvijek niste sigurni hoćete li zatražiti pomoć dobrog konzultanta, evo tri glavna razloga zašto biste trebali.

  1. Zajedno smo jači

Kako se kaže, dvije glave su pametnije nego jedna, a to ne može biti više točnije nego u poslu. Savjetnik u vaše poslovanje donosi novu perspektivu, novu viziju i nove ideje koje vjerojatno niste razmatrali. Tome dodajte njihovo iskustvo i vještinu koje mogu primijeniti izravno na vaše ciljeve. Jer, ponekad je potrebna nova perspektiva da biste vidjeli pravu sliku. Zahvaljujući zajedničkoj snazi, vaše će poslovanje biti na novom uzbudljivom putu.

  1. Dobra navigacija  zlata vrijedi

Trebate dobro vodstvo da stignete od mjesta na kojem jeste do mjesta na kojem želite biti. Pa i kad stignete na željeno mjesto treba Vam dobar konzultant, jer  dobar poslovni trener dobro će Vam doći zbog iskustva koje Vam donosi. Prilazeći vašem poslovanju izvana i  iznutra, on može ponuditi jedinstveni uvid. S pravim vodstvom uz sebe, imat ćete alate i podršku koji su vam potrebni za navigaciju na putu do uspjeha.

  1.  Otkrijte za što ste sve spremni

Vrhunski sportski trener zna kako kanalizirati potencijal tako da učinkovito raste, a izvrstan poslovni savjetnik je isti. Kroz procjenu i razumijevanje vašeg poslovanja, oni vam pomažu da otkrijete svoje snage i područja na kojima trebate raditi. A nakon što to zajedno prepoznate slijedi naporan rad za postizanje dobrih rezultata. Vaš „trener“ će vas progurati izvan vaše zone udobnosti, ali i držati vas u stalnom kretanju naprijed.

Za kraj; kao i svaki dobar sportski trener, poslovni trener vam može pomoći da razvijete vještine i resurse koji su vam potrebni za uspjeh. Koristeći njihovo iskustvo i stručnost, naučit ćete više o sebi i svom poslovanju, dok ćete dobiti toliko željenu konkurentsku prednost. Počnite postizati rezultate koje želite, s pravim trenerom uz sebe.

Nacionalni Centar Za Vanjsko Vrednovanje Obrazovanja

Nacionalni Centar Za Vanjsko Vrednovanje Obrazovanja

Naši stručnjaci u suradnji s Nacionalni Centar Za Vanjsko Vrjednovanje Obrazovanja razvili su istraživačke instrumente za projekt E-skole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola (II faza). Konkretnije, istraživat će se učinci primjene digitalnih tehnologija na...

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih

T Praxis uspješno privodi kraju još jednu poslovnu suradnju. Za Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih naši stručnjaci izradili su obrazovne materijale za područje podsektora: Trgovina (sektor HKO-a Ekonomija i trgovina) i  Ugostiteljstvo (sektor...

Učenje, usavršavanje, kvaliteta

Učenje, usavršavanje, kvaliteta

Znanje je najveći suradnik u poslovanju, pa smo za RCK Industrijsko-obrtnička škola Šibenik pripremili Program i plan stručnog usavršavanja na osnovu analize kompetencija djelatnika, prijavitelja i partnera. Naime, RCK ARS MECHANICA zamišljen je kao mjesto izvrsnosti...